Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

  

 

 

Tävlat LC:2

 I lördags åkte vi iväg till Gimo och tävlade dressyr.

Mannen följde med som groom.

Campina kändes jättefin på framridningen, glad och ganska pigg. Tävlingen var inomhus och eftersom Gimos ridhus endast är 20x40 m så var det varken dressyrstaket eller domarbord. Domaren satt istället på läktaren. Kanon tänkte jag, då kanske vi kan få till de där hörnpasseringarna. :)

Vi red in i ridhuset och red vårt bästa ritt någonsin! Vi fick till fina vägar och det kändes verkligen toppen! Vi tappar formen i övergångarna men för övrigt så kändes det så himla bra! Campina var otroligt uppmärksam på mig hela ritten igenom. När vi red ut var jag så lyckig att jag var nära att ta till lipen..

Mannen kom utspringande och sa att "det där var lätt över 60%. Det såg jättebra ut!" Ni vet ju att Mannen är inte den som direkt strösslar beröm runt sig så då kändes det ännu bättre. Puss och kramkalas ned Campina!!

Så ni förstår nog chocken när jag hämtade protokollet och det var 5:or så gott som rakt igenom och 54%....

Domaren tyckte inte att jag red Campina tillräckligt bra i form och sågade oss vid fotknölarna. Som Mannen sa "han har verkligen gjort det lätt för sig, han har ju inte bedömt något annat än formen."

Jag blev förstås ledsen men har fått reda på i efterhand att den där domaren dömer på det viset. Är inte formen bra så är allt skit. Tråkigt på den här nivån kan jag känna. Jaja, jag brukar verkligen inte vara en dålig förlorare men den här gången känns det faktiskt lite orättvist. Men det är ju en bedömningssport så det är bara att komma igen.

Jag är i alla fall sjuuuukt stolt över Campina och mig!

 

Måndagen den 26 september 2016 kl. 07:46

Campina Grande | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Träna på domarbord.

 På lördag ska Campina och jag tävla igen och det blir inomhus för första gången.

Hittills har domaren suttit i en bil eller i en hästtransport. Men nu kommer de att sitta vid ett bord och det kan ju vara lite läskigt om man aldrig har sett dett förut.

Campina är inte värst rädd av sig men man vet aldrig så det är lika bra att träna på domarbord innan vi åker.

 

Jag ställde upp ett bord hemma på ridbanan, med duk och allt. På bordet ställde jag en skål med hästgodis. Sen hämtade jag Campina. Jag skrittar alltid fram henne för hand och varje gång vi passerade domarbordet så fick hon en godis. Vi vände rätt upp flera gånger, stannade framför bordet och åt godis.

Bra bord tyckte Campina.

Sen hoppade jag upp och red fram. När vi var uppvärmda och klara ringde jag efter min lilla domare som satte sig bakom bordet.

Campina brydde sig inte alls. Två gånger red vi igenom det nya programmet. Första gången gick halvbra, andra gången gick riktigt bra.

När vi had avklarat halt och hälsning så hoppade jag av och Campina fick godis av den lille domaren.

Domarbordsträningen gick fint men hästar är hästar så det är ingen garanti att domarbordet på tävlingen är ofarligt. Men vi kan ju hoppas att Campina tycker att det är ett vänligt sinnat bord där också!

Söt liten domare va?

 

 

Onsdagen den 21 september 2016 kl. 08:29

Campina Grande | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Nicke ensam i stallet.

 Jag har småtränat Nicke på att vara ensam i stallet genom att ta in honom först från hagen och sedan gå och hämta Tarzan. Jag har också släppt ut Tarzan först och sen gått tillbaka till stallet och släppt ut Nicke.

Han har också varit själv i hagen när Tarzan är ute och rids men då alltid haft hästar i hagarna runt omkring. Hästar är flockdjur och behöver tränas i att vara själva.

 

Nu kände jag att det var dags för nästa steg, att bli lämnad själv i stallet. (Dock med människosällskap!)

Jag och Yngsta Bonusdottern tog in Nicke och Tarzan i stallet och hon gjorde i ordning Tarzan för ridtur. Jag gav Nicke sitt kraftfoder och mycket hö.

(Det är tur att han är så matintresserad) När Tarzan lämnade stallet var Nicke för upptagen med sitt kraftfoder för att ens reagera. *tummen upp* Emil och jag mockade och donade och la in ett äpple då och då i Nickes krubba. Han var så himla duktig. Han gnäggade 2 ggr efter Tarzan men inte hysteriskt, mer som en fråga var han var. Resten av tiden mumsade han hö och tittade på mig och Emil.

Så stolt!

Jag ska försöka träna det här varje gång Yngsta Bonusdottern rider så att han till sist även kan vara helt själv i stallet utan människor.

Stort A till min fina trygga lilla häst.

 

 

Tisdagen den 20 september 2016 kl. 10:18

Uniks träningsdagbok | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Campina och jag har åkt iväg själva och tävlat.

 I lördags åkte jag och Campina iväg till Österfärnebo för att rida en LC:1.

Emil ville inte följa med så han och Mannen stannade hemma. Det var faktiskt riktigt mysigt att ge oss iväg alldeles själva, bara jag och Campina.

Vi hade en väldigt trevlig känsla på framridningen men tyvärr tappade vi bort den lite grann inne på banan. Hörnpasseringarna blev inte bra och inte heller halterna.

Men galoppen gick jättebra!

58.3% fick vi och det var ju lite sämre än förra gången. Dessutom kom vi näst sist...

Men vi var inte ledsna för det, det är bara att träna hårdare och komma igen!

Dessutom hade vi en väldigt trevlig förmiddag där tillsammans. Och vetskapen av att vi kan lasta själva och åka helt utan hjälp på tävling stärkte mitt självförtroende mycket. Campina är såå bäst! Jag har anmält oss till ytterligare två tävlingar. Då blir det ett annat program, nämligen LC:2. Vi får väl se om jag lyckas lära mig det..

 

Måndagen den 19 september 2016 kl. 18:30

Campina Grande | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Nicke

 

 

Fredagen den 2 september 2016 kl. 08:57

Unik af Bolka | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Milstolpe hingst vegetarisk spånpellets Thorslunda Milstolpe1 dressyr lösdrift dräktig Bella galopp kryss häst Dusse Miltolpe förrätt gryta Lasagne kaka logfest varm i höger fram hästtidningar Chalil hovslagare bocka

Kategorier

Campina Grande

Hemligheten

Info

Obsidian af Bolka

Recept

Unik af Bolka

Uniks träningsdagbok

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

www.busenkelt.wordpress.com

www.bukefalos.com

www.hästsverige.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.